Wanneer heeft u een bouwvergunning nodig?

Wanneer u van plan bent om uw huidige woning uit te breiden, grondig te gaan verbouwen of een nieuwe woning te laten bouwen, is het verstandig om u goed te laten informeren. De kans is namelijk groot dat u daar een bouwvergunning voor nodig heeft. U kunt uw aanvraag voor uw bouwplannen indienen bij de gemeente die het vervolgens zal beoordelen en toetsen op diverse punten. Zo wordt er gekeken naar de constructieve veiligheidseisen van het bouwbesluit, de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeentelijke bouwverordening, de welstandsnota en het bestemmingsplan.

Uw omgevingsvergunning aanvragen

Vroeger kon u voor uw bouwplannen verschillende vergunningen nodig hebben, zoals een sloopvergunning en een bouwvergunning. Tegenwoordig is dit samengevoegd tot één vergunning, namelijk de omgevingsvergunning. Deze kunt u, ook voor de regio Rotterdam, gemakkelijk aanvragen bij het ministerie van VROM via het omgevingsloket online. De kosten van uw vergunningsaanvraag verschilt per gemeente. U kunt rekenen op ongeveer 2 tot 4% van de totale bouwsom.

Heeft u vragen over de aanvraag van een bouwvergunning? Wij kunnen u als ervaren bouwbedrijf in Rotterdam en omgeving hier uitgebreid over adviseren. Daarnaast kunnen wij u ook helpen met het schrijven en indienen van de aanvraag. Bel direct voor het maken van een afspraak of vul ons contactformulier in als u meer vragen heeft.